Kuinka valita paras valaisin keittiön kaapin alle? | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Kuinka valita paras valaisin keittiön kaapin alle?

Keittiövalaistus
Odpověděl:
KaroliinaKaroliina

Vastaus:

Ruoan valmistamisessa tarvitaan riittävä määrä valoa. Keittiön kaappivalaisimiksi suosittelemme loistelamppuja ja LED-nauhoja.

Nykyään keittiö on koko talon tai huoneiston keskus, ja tämä asettaa vaatimuksia keittiön oikealle valaistukselle. Kuten muissakin huoneissa yksi valaisin ei yksinkertaisesti riitä. Keittiön suosituin valaisintyyppi on kattokruunut, jotka sijoitetaan joko huoneen keskelle tai ruokapöydän yläpuolelle. Ripustukseen vaikuttaa keittiön muoto ja koko. Lisäksi on tarpeen valaista keittiön työtaso, johon voimme suositella monen tyyppisiä valoja.

 

Suosituimpia ovat loisteputket

Yleisimmin keittiössä käytetään loistelamppuja. Kyseessä on pitkä ohut putki, jonka sisällä on fluoresoiva valo. Voit valita putken pituuden työtason mukaan, mutta suosittelemme ettet säästele valoa sillä sinun täytyy nähdä tarpeeksi hyvin työskennellessäsi veitsellä. Nyrkkisääntönä pidetään, että työtasoa tulisi valaista noin 300 lx:llä (voit lukea lisää artikkelistamme Mikä on valovirta ja valovoima?).

Loisteputkien etuna on korkea valovoima koko työtason pituudelta, pitkä käyttöikä, turvallisuus ja pieni energiankulutus. Lisäksi ne eivät vie liikaa tilaa, joten ne soveltuvat sijoitettavaksi kaappien alle. Loisteputket on joko varustettu suoralla liitännällä tai liitäntä virtajohdolla. Jos työtasolta puuttuu pistorasioita, voit myös ostaa loisteputken yhdellä tai kahdella sisäänrakennetulla pistorasialla. Loisteputkia on saatavilla eri pituuksilla ja niitä ohjataan sivuilla olevista pienistä kytkimistä, ja ne voidaan liittää myös toiseen keittiön kaapin kytkimeen.

 
  
 
 
Jos haluat värejä, valitse LED-nauhat keittiön kaapin alle
 
Keittiön työtason valaisemiseksi voit käyttää myös kohdevaloja, joille sopiva sijoituspaikka on reunatila. Myös LED-nauhoista on tullut erittäin trendikkäitä viime aikoina. Tähän on useita syitä, ensinnäkin moderni muotoilu ja interaktiivinen osa, jolloin voit muuttaa LED-nauhojen väriä ja valon voimakkuutta kaukosäätimellä. LED-nauhoilla on myös käytännön etuja. Niitä on saatavana eri pituisina (lisäksi niitä voi lyhentää merkityistä kohdista), joten voit valita kuinka suuren alueen haluat valaista. Nauhoihin sisäänrakennetut pienet LEDit tuottavat riittävästi tasaista valoa, mutta ovat kuitenkin erittäin energiatehokkaita.

 
 
 
 
LED-nauhat ovat erittäin suosittuja myös siksi, että ne on  helppo asentaa. Nauhan pohjassa on liimakerros, joten voit asentaa valon helposti myös ilman sähköasentajaa. Älä kuitenkaan unohda, että ne edellyttävät virtalähteen joten sinulla on oltava muuntaja joka vastaa LED-nauhan pituutta. Joskus muuntaja sisältyy LED-nauha sarjaan, mutta muutoin sinun on ostettava nauhan lisäksi muuntaja. Arvioitu tarvittava teho yhtä metriä kohti on 4,8 W, joten kun pituus kasvaa tarvitset tehokkaamman muuntajan. Verkkokauppamme kohdasta LED-lisävarusteet voit ostaa muuntajia pistorasioille tai muuntajia suoraan sähkönjakelua varten.
 
 
 

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i