Yhteenveto ulkomaiden pistorasiatyypeistä | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Yhteenveto ulkomaiden pistorasiatyypeistä

Uutiset ja ilmoitukset

Karoliina

Oletko lähdössä lomalla ulkomaille? Jotkut asiat voivat olla yllättäviä muissa Euroopan maissa tai Euroopan ulkopuolella. Tiesitkö että tietyissä maissa on erityyppisiä pistorasioita?

Minkälaisia pistorasioita on olemassa?

Jos olet päättänyt lähteä lomalle tai työmatkalle, sinun täytyy muistaa pakata mukaan joitain tarvikkeita. Esimerkiksi kannettavan tietokoneen tai laturin kytkeminen hotelliin on standardi johon olet tottunut luottamaan. Ennen lähtöä joihinkin maihin sinun on etsittävä joitain tietoja, esimerkiksi onko käytössä klassisia pistorasioita vai tarvitsetko sovittimen, jonka avulla voit liittää kaikki laitteesi ongelmitta.

E-tyypin liitäntä

Tämä on klassinen pistorasia, jossa vasen ja oikea ontto ja maadoitustappi yläosassa. Tämän tyyppistä pistorasiaa voidaan kutsua myös ranskalaiseksi. Tapaat näitä pistorasioita Tšekissä, Ranskassa, Belgiassa, Slovakiassa tai Puolassa.



F-tyypin liitäntä

Toinen hyvin tunnettu liitin on tyypin F-liitin. Voit kuulla sitä kutsuttavan nimellä saksalainen socket tai Schuko. Tässä pistorasiassa ei ole maadoitustappia, vaan on kaksi maadoitusliuskaa. Ne ovat ylä- ja alaosassa. Tätä pistorasiaa käytetään Saksassa, mutta myös joissakin Afrikan ja Aasian osissa. Täältä löydät tietoja pistorasiasta ja osta sovitin tarvittaessa.



C-tyypin liitäntä

Tämä pistorasia tunnetaan nimellä Euro-pistoke. Sitä käytetään laitteissa, joissa on kaksinkertainen eristys ja jotka eivät vaadi maadoitusjohtoa. Tämän tyyppinen pistorasia on yhteensopiva tyypin E ja F liittimien kanssa.



Muun tyyppiset pistorasiat

Aiemmat kolme pistorasiatyyppiä ovat yleisimpiä. On kuitenkin muita ei-perinteisiä liitäntöjä, joita voit myös kohdata matkan aikana.

J-tyypin liitäntä

Voit törmätä tähän pistorasiaan Sveitsissä. Se on samanlainen kuin tyypin C-liitäntä. On kuitenkin yksi merkittävä ero. Siinä on kolme nastaa. Keskimmäinen liitetään maadoitusjohtoon.


Tyyppi L-liitin

Jos menet Italiaan, saatat kohdata erityyppisiä pistorasioita. Se riippuu tietystä paikasta. Näet siellä joko tyypin C- tai F-liitännän. On kuitenkin olemassa toinen tyyppi, joka ei ole niin yleinen. Ja se on tyypin L-pistoke. Siinä on kolme nastaa yhdessä rivissä. Niitä voi olla jopa kahta versiota.



K-tyypin liitäntä

Tanska on ehdottomasti kaunis maa, jossa kannattaa vierailla. Siellä on käytössä K-pistoke, jossa on kolme nastaa. Kaksi niistä on pyöreitä ja yksi puolipyöreä. Nämä pistorasiat ovat yhteensopivia C-tyypin pistorasioiden kanssa.


Tyyppi G -liitin

Tunnettu on myös tyypin G-pistoke. Tapaat näitä Isossa-Britanniassa. Pistokkeessa on suorakulmainen poikkileikkaus ja kolme tappia. Voimme kuulla siitä myös niin kutsutun brittiläisen standardin BS 1363 yhteydessä. Yhdistynyt kuningaskunta ei kuitenkaan ole ainoa maa, jossa näitä pistorasioita käytetään. Löydät niitä myös Seychelleiltä, Malediiveilta ja muista suosituista kohteista.


Tyypin A ja B pistorasiat

Jos olet menossa Japaniin tai Yhdysvaltoihin, sinun tulee olla varovainen. Sähköverkko on rakennettu täysin eri tavalla kuin Euroopan maissa. Normaali jännite Yhdysvalloissa ei ole 230 V, kuten olemme tottuneet täällä, vaan 110-120 V. Joten jos laitteitasi ei ole mukautettu tämän tyyppiselle jännitteelle, sinulla on ongelma. Useimmissa laitteissa, kuten latureissa tai kannettavissa tietokoneissa, tämä ei ole ongelma. Muille laitteille tämä on kuitenkin tarpeen selvittää.




Joissakin maissa, kuten Thaimaassa, joka on myös suosittu lomakohde, voimme kohdata erilaisia pistorasioita. Joten on aina tarpeen selvittää etukäteen, mitkä pistokkeet löydät majoituksestasi.

Riippuen vierailemastasi paikasta, ehkä sinun on hankittava sopiva sovitin. Joitakin sovittimia ei kuitenkaan usein ole tavallisissa myymälöissä. Siksi ota selvää pistorasioista etukäteen, jotta ne olisi hankittu valmiiksi ja käytössä tarpeen tullen.

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i