Kuinka valita oikea valaistus olohuoneeseen? | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Kuinka valita oikea valaistus olohuoneeseen?

Olohuone ja makuuhuone
Odpověděl:
KaroliinaKaroliina

Vastaus:

Olohuone on ihanteellinen huone erilaisille valaistuksille. Älä pelkää kokeilla uusia asioita, sillä valo voi tehdä ihmeitä.

Oikean valaistuksen valitsemiseksi olohuoneeseen älä unohda ottaa huomioon huoneen kokoa, seinien, maton, lattian väriä sekä ikkunoiden sijoittelua ja lukumäärää. Olohuone yhdistyy hyvin usein keittiöön, minkä takia kannattaa varmistaa, että molempien huoneiden valaisimet sopivat yhteen.

 
 
 
 
Valitse matalille katoille kiinnitettävät valaisimet - kattokruunut olohuoneeseen
 
Jokaisen olohuoneen keskeinen katseenvangitsija on kattokruunu tai kattovalaisin. Jos sinulla on pieni olohuone ja matalat katot, suosittelemme kattokruunua tai kattovalaisinta. Ne tarjoavat riittävästi hajavaloa ja suurentavat tilaa visuaalisesti. Joitakin kiinnitettyjä kattovalaisimia ohjataan kaukosäätimellä, jonka avulla voit säätää huoneeseen erilaisia värikkäitä valaistuksia.


Kattokruunut sopivat paremmin tilavaan olohuoneeseen, jossa on korkea katto. Kattokruunut erottuvat huoneen keskellä ja sohvapöydän yläpuolella. Ja mitkä kattokruunut sopivat parhaiten olohuoneeseen? Tämä riippuu tyylitajustasi, mutta kannattaa pitää mielessä myös olohuoneen muu sisustus. Jos olohuoneesi on sisustettu antiikki huonekaluilla, suosittelemme rustiikkisia valaisimia, rottinki- tai lasimaalattuja valaisimia. Jos pidät modernista tyylistä, designer kattokruunut ovat hyvä valinta. Ja ne jotka rakastavat ylellisyyttä, pitävät varmasti kristallikruunuista. Kiinnitä kuitenkin huomiota valaisimen kokoon. Mitä suurempi ei ole aina paras vaihtoehto.

 
 
 
 
Ripustettavat kattovalot ilmapiirin luomiseksi
 
Kohdevalaisimet ovat viime aikoina tulleet erittäin suosituiksi tilavammissa huoneissa. Ne tekevät sisutuksellisen vaikutuksen, ja niiden suurin etu on, että voit suunnata kohdevaloja huoneen eri osiin, joten huoneessa ei jää tummia kohtia. Toisaalta kattovalaisimia käytetään mieluummin miellyttävän ilmapiirin luomiseen ja sisustuksen valaisemiseen. Ripustettavia kattovaloja kutsutaan joskus myös upotettaviksi valaisimiksi. Erittäin suosittuja ovat LED-kattovalot, jotka ovat erittäin energiatehokkaita ja niissä on alhaiset käyttökustannukset, mutta tekevät kuitenkin ihmeitä sisustuksellisesti. 
 
Yksi valaisin ei yksinkertaisesti riitä keittiössä eikä olohuoneessa. Minkä tyyppiset valaisimet sopivat olohuoneeseen? Suosittelemme lattiavalaisimia rentoutumiseen nojatuolissa tai lukemiseen. Tarjoamme laajan valikoiman lattiavalaisimia, joista osa on himmennettäviä ja osa vaihtaa väriä. Voit myös ostaa lampunjalkoja ja tyylisi sopivia lampunvarjostimia. Toinen olohuoneeseen sopiva valotyyppi on pöytävalaisimet, jotka ovat erityisen käteviä, jos olohuoneessa on myös työtila.
 
 
LED-nauhat television takana
 
Useimmissa kotitalouksissa on televisio olohuoneessa, joten on myös suositeltavaa, että TV:n lähellä on valaisin. Syy tähän on suuri kontrasti pimeän tilan ja television häikäisyn välillä mikä saattaa olla haitallista silmillesi. Ja mikä valo sopii television lähelle? Suosittelemme jälleen kerran lattia- tai pöytävalaisinta. On tärkeää varmistaa, ettei valo peilaa televisiosta ja ettei valo estä näkymääsi katsellessasi televisiota. Nykyään on suosittua laittaa LED-valaistus television taakse, jolloin LED-nauhat auttavat sinua valaisemaan tilan television ympärillä. Lisäksi jotkut LED-nauhat ovat myös himmennettävissä. Valitse LED-nauhat, joiden maksimiteho on 40V ja niissä on lämmin valo.
 
Kuten olemme jo maininneet alussa, olohuoneen oikean valaistuksen tavoitteena on sovittaa valaistus sisustukseen ja korostaa olohuoneesi kauneutta. Jos siis kuljet vielä pimeässä ja etkä ole varma, mitkä valaisimet sopivat sinulle, suosittelemme, että ostat valaisimet samasta valikoimasta. Jos haluat säästää rahaa, suosittelemme ostamaan taloudellisia sarjoja. Näin saat valonlähteitä ja kattovaloja halvemmalla kuin jos ostat yksittäisiä valaisimia.
 
 

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i