Kuinka valaista ruokasali? | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Kuinka valaista ruokasali?

Keittiövalaistus
Odpověděl:
KaroliinaKaroliina

Vastaus:

Olet varmasti kuullut siitä, miten keittiössäsi olevalla maalauksen värillä on suuri merkitys ruokahalun syttymiseen. Oikea valo voi myös parantaa ruokanautintoa.

Nauti ateriasi oikeassa valossa

Keittiö on paikka, jossa todennäköisesti istut päivittäin perheesi kanssa pöydän ääressä. Olipa kyseessä vapaapäivä, työpäivä tai koulupäivän  jälkeinen ilta, tapaat perheesi yhteisellä illallisella. Jotta voisit todella nauttia loistavasta ateriasta, ei ole epäilystäkään, että huoneessa on oltava asianmukainen valaistus. Ruokapöydän yläpuolella oleva valo tulisikin valita huolellisesti. Valaisimen tulisi täyttää valaisun lisäksi myös sisustukselliset tarpeet.
 
Jos haluat tehdä tilan ruokapöydän ympärillä mukavammaksi, ei ole hyvä idea valita terävän valon polttimoita. Tällöin paras ja sopivin tyyppi on
lämpimän valon polttimotsillä nämä polttimot valaisevat ruokatilasi oikein. Ne tekevät huoneesta kodikkaamman ja luovat miellyttävän vaikutelman. Verkkokaupassamme on mainio valikoima keittiön valoja. Älä kuitenkaan viehäty kaikista tyyleistä yhtä aikaa. Et halua ruokailutilasi ja muiden keittiön valaisimien näyttävän sanalla sanoen, sekavilta. Ruokapöydän yläpuolelle sopivat parhaiten kattokruunutValot voivat myös herättää sinussa erilaisia tuntemuksia sekä lisätä aterian ja juomien makunautintoa. 
 
Kattokruunu tai riipus kristallivalo valaisee koko tilan. Tärkeintä on kuitenkin, että tunnet olosi mukavaksi valon kanssa ruokailun yhteydessä. Valaisimen ei tulisi olla liian lähellä ruokapöytää, jottei se valaise lautasta liikaa. Liian voimakas valo saattaa nimittäin aiheuttaa päänsärkyä etkä tällöin nauti ateriastasi.


Pöydän muotoon perustuva valo

Valaisinta valittaessa ota huomioon myös ruokapöydän muoto. Esimerkiksi jos ruokasalissasi on pyöreä tai soikea pöytä, olipa se sitten pieni tai suuri, pyöreä lampunvarjostin sopii sen päälle täydellisesti. Valaisin näyttää erittäin siistiltä ja pöytä täydentää valoa hienosti.
 
Toisaalta, jos sinulla on neliön muotoinen pöytä, riipusvalaisin jossa on useita ripustuskaapeleita erottuu parhaiten sen yläpuolelta. Jos valitsit liian pienen valon vain yhdellä varjostimella tai kattoon kiinnitettävän valaisimen, valo saattaa tuntua liian pieneltä pitkän neliömäisen pöydän yläpuolella.

Ruokapöydän yläpuolella olevien valojen tai varjostimien lukumäärän vaikuttaa kuinka suuri pöytäsi on. Isommille pöydille yksi valo yhdellä varjostimella voi olla liian vähän. Oletetaan että pöydän ääressä olisi enemmän kuin yksi henkilö syömässä kalaa, vaarana saattaisi olla etteivät kalan ruodot erottuisi tarpeeksi hyvin. Siksi isomman pöydän yllä kannattaa käyttää valaisimia, joissa on useita valonlähteitä. Jos mietit kuinka monta varjostinta valaisimessa tulisi olla, suosittelemme valitsemaan parittoman määrän varjostimia. Tämä ei tietenkään ole kiveen hakattu sääntö.

Päinvastoin, jos teitä on kotona on vain kaksi ja pieni ruokapöytä, riipusvalo yhdellä polttimolla toimii täydellisesti. Se valaisee pöytänne oikein ja voitte nauttia aterianne mukavasti ja rauhallisesti. Paras paikka valon sijoittamiseen on pöydän keskellä, koska se luo siistin ja esteettisen vaikutelman.
 
               null                    
 
Voit uskoa, että oikean valaistuksen valinta ruokapöydän yläpuolella on sinun ruoasta nauttimisen kannalta yhtä tärkeää kuin jo aiemmin mainittu värikäs maalaus.

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i