Kuinka valaista uima-allas? | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Kuinka valaista uima-allas?

Ulkotilat
Odpověděl:
KaroliinaKaroliina

Vastaus:

Päätitkö hankkia uuden uima-altaan vai onko sinulla jo sellainen? Jokaisen uima-altaan tulisi olla kunnolla ja turvallisesti valaistu.

Jos päätät hankkia uuden uima-altaan, sinulla on enemmän vaihtoehtoja ulkovalaistuksen suunnitteluun uima-altaaseen tai sen ympäristöön. Voit tietenkin suunnitella allasvalaistuksen, vaikka olisit unohtanut sen rakennusvaiheessa. Allasvalot ja niiden  ympäristö ovat erittäin tärkeitä. Turvallisuus tulee asettaa aina etusijalla. Sinun tulisi tuntea olosi mukavaksi, ja uima-altaan valojen lisätä tunnelmaa.



Kun ostat uusia uima-altaan valoja, kiinnittävät varmasti huomiota niiden ulkonäköön. Aseta kuitenkin turvallisuus aina etusijalla. Koska allasvalot altistuvat jatkuvasti vedelle ja muulle kosteudella, sinun on mietittävä suunnittelua huolellisesti. Tämän takia sinun tulisikin hankkia valoja, joilla on korkea IP-suojaus. Ihanteellisia ovat valot, joiden IP-arvo on vähintään 65. Mitä korkeampi IP, sitä parempi. Valot joissa on niin korkea IP-suojaus sopii uima-altaaseen ja sen ympäristöön. Sinun ei tarvitse huolehtia oikosulusta uima-altaan äärellä tai sitä että vaarantaisit turvallisuutesi.



Hyviä ja sopivia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi jotkut LED-valaisimet tai vastaavat ulkovalot. Kaikki riippuu tyylistäsi ja altaasi tyypistä. Valojen oikealla asettelulla on myös tärkeä rooli, koska sinun on tärkeä tietää missä kohtaa uima-allasta olet ollessasi vedessä. Joten uima-altaan jokaisen kulman tulisi olla valaistu. On parasta sijoittaa valot sivuille ja pitää riittävä etäisyys niiden välillä. Valojen tulisi sijaita koko uima-altaan ympärillä. Jos sinulla on suurempi uima-allas, jossa on portaat, sinun tulisi laittaa valot myös portaiden lähelle varmistamaan turvallinen liikkuminen. Valojen asennusta ei suositella suoritettavaksi itse. On siis tarpeen jättää tämä työ asiantuntijan tehtäväksi, jotta valaistus täyttäisi kaikki turvallisuusstandardit, jotta sinä ja perheesi tai ystäväsi olette suojassa.


Altaan ympäristö ja kulkuväylä

Allasvalaistus on ehdottomasti erittäin tärkeä. Sinun on kuitenkin ensin päästävä uima-altaalle, ja tämä onkin syy valaista allasta ympäröivä alue ja kulkuväylä joka johtaa sinne. Ympäristö voidaan valaista esimerkiksi aurinkokennovalaisimilla.


Ajotievalot soveltuvat kulkutielle. Koko alueen suunnittelun kannalta on hyvä sijoittaa puutarhavalaisimia uima-altaan ympärille. Yritä sijoittaa ne riittävälle etäisyydelle uima-altaasta. Niiden ei pitäisi olla liian kaukana, jotta he täyttävät päätehtävänsä valaista uima-allasaluetta.


Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

LIITTYVÄT tuotteet

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i