Kuinka valita oikea valaistus lastenhuoneeseen | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Kuinka valita oikea valaistus lastenhuoneeseen

Lastenhuoneen valaistus
Odpověděl:
KaroliinaKaroliina

Vastaus:

Kun hankit valaisimen lastenhuoneeseen, mieti ensisijaisesti toiminnallisuutta, turvallisuutta ja myös hienoa muotoilua.

Lastenhuoneen valaistusta ei tulisi aliarvioida. Lapset viettävät paljon aikaa huoneissaan ja aktiviteetit, kuten piirtäminen tai opiskelu, vaativat riittävän valaistuksen. Varmista myös, että nuoret lapset välttävät katsomasta suoraan valoon. Turvallisuus on tärkeä näkökohta lasten valaistuksessa. Jokainen vanhempi on hyvin tietoinen siitä, kuinka uteliaita lapset voivat olla. 


Kaiken muotoiset ja väriset kattokruunut

Lastenhuoneen valaistusta mietittäessä huoneen koko, ikkunoiden lukumäärä ja sijoittuminen, seinien, huonekalujen ja maton väri. Lastenhuone on paljon muutakin kuin vain makuuhuone, koska se palvelee ensin leikkihuoneena ja sitten työhuoneena. Siksi yksi valo ei riitä. Tärkeintä on keskusvalon valinta. Kiinnitetyt kattovalaisimet soveltuvat alakattoihin, kun taas kattokruunut ovat loistava vaihtoehto korkeampiin kattoihin. Tyypistä riippumatta voit valita laajasta valikoimasta muotoja ja kokoja. Tarjoamme kaikkea yksinkertaisista kuvavalaisimista, jalkapallon muotoisista kohdevaloista aina kattokruunuun, joka näyttää lentokoneelta. Etsi aina vaihtoehtoja hajavalolla.

 


Lastenhuoneen valaistuksen ostamiseen kuuluu myös valonlähteiden ostaminen. Muista, että lastenhuoneet ovat usein täynnä värejä, jotka voivat muuttua erityyppisten lamppujen alla. Klassiset polttimot korostavat lämpimiä värejä, kun taas kylmät värit korostuvat loisteputkivaloilla. Klassiset ja halogeenilamput aiheuttavat vähiten vääristymiä, mutta ne kuluttavat paljon energiaa. LED-lamput ovat viime aikoina saaneet suosiota, koska ne ovat loistava energiansäästövaihtoehto, josta on saatavilla myös värejä.


 


Lasten valaisimen on oltava joustava

Sängyn alue hyötyy seinävalaisimesta. Valitse polttimo, jonka intensiteetti on oikea lapsesi iän mukaan. Pieni lapsi tarvitsee vain pehmeän valon nukahtamiseen, ja voit käyttää sitä myös vaippojen vaihtoon. Kirkkaampi valo on hyvä vaihtoehto vanhemmille lapsille, kun he haluavat lukea kirjaa ennen nukkumaanmenoa. On myös hyvä laittaa suuntaava valo sängyn lähelle. Se sisältää liiketunnistimen, joka sytyttää valon automaattisesti ja sammuu hetken kuluttua. Lisäksi valo on kannettava ja sopii täydellisesti pienen lapsen käteen. Jotkut suuntausvalot voivat myös tarjota pehmeän valon, joka kestää koko yön pitääkseen poissa lasten pimeyden pelon.


 
 

Kun sisustat koululaisten tilaa, kiinnitä erityistä huomiota työpöydän valoon. Suositeltu valon voimakkuus lukemiseen on 500 lx. Parhaita vaihtoehtoja ovat pöytävalaisimet, joita voidaan liikuttaa pöydän pintaa pitkin säätämällä niiden suuntaa ja valon voimakkuuttta. Ihannetapauksessa lampussa tulisi olla joustava varsi, jotta lapsi voi muuttaa valokulmaa tarpeen mukaan. Välttääksesi varjoa työskentelyalueelle, sijoita lamppu työpöydän vasemmalle puolelle oikeakätisille ja oikealle puolelle vasenkätisille lapsille. Lampun tulisi heittää valo 30 cm:n yläpuolelle (lapsen korkeuden mukaan) ja 60–70 asteen kulmassa. Häikäisyn välttämiseksi valaisimessa on oltava läpikuultamaton sävy eikä polttimon tulisi ulottua varjostimen ulkopuolelle. Älä unohda laittaa lamppua tasaiselle ja vakaalle pinnalle putoamisen estämiseksi. On hyödyllistä, että huoneessa on toinen valonlähde työpöytävalaisimen lisäksi. Silloin ei synny terävää valoa katsottaessa pöydältä huoneeseen, mikä pahimmillaan väsyttää silmiä. Emme suosittele lattialamppujen tai muiden pitkien kaapeleita sisältäviä valaisimien sijoittamista lastenhuoneeseen.

 

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i