Mikä on valovirta ja valovoima? | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Mikä on valovirta ja valovoima?

Valonlähteet
Odpověděl:
KaroliinaKaroliina

Vastaus:

Tärkein ominaisuus valonlähdettä etsittäessä on sen valovirta, joka ilmaisee valonlähteen lähettämän valon kokonaismäärän kaikkiin suuntiin yhdessä sekunnissa. Valovirta ilmoitetaan yleensä tuotepakkauksen kyljessä.

Ostaessasi polttimoita sinun tulee ottaa huomioon niiden valovoima. Valovoima kerrotaan yleensä lumeneina (lm) ja se kertoo sinulle miten tiettty valonlähde loistaa. Voit tarkistaa lukeman polttimon tuotepakkauksesta. Volframipolttimoiden valovoima on noin 13,5 lm/W ja LED-lamppujen valovoima on välillä 30-110 lm/W. Wattiluku ei kuitenkaan ole suoraan verrannollinen LED-polttimon valotehoon, minkä takia ostajan ei yleensä kannata seurata lukua polttimon kirkkauden määrittämiseksi. LED-valon tuloteho riippuu diodien lukumäärästä ja niiden valaisuvuudesta sekä värilämpötilasta. Suosittelemme valitsemaan LED-polttimon vakiopolttimon sijaan. 
 
Valovirta
 
Valovirta on lukema, johon sinun kannattaa kiinnittää huomiota valoja valittaessa. Lukema kertoo valotehon, jonka valonlähde lähettää yhdessä sekunnissa.
 
Standardi polttimo Halogeeni polttimo Energiansäästö
polttimo 
LED polttimo Valovirta           
 25 W 25 W  5 W  3 W  210 - 204 lm 
 40 W 40 W  9 W  5 W  400 - 450 lm
 60 W 60 W 13 W  9 W  700 - 740 lm 
 100 W 100 W  22 W  15 W  1300 - 1500 lm 
 
 
Ei ole uutinen, että hehkulampun vanhetessa myös sen valovirta pienenee. Valovirta pienenee lähes kaikissa valonlähdetekniikoissa. Pienikokoisten hehkulamppujen koko eliniän ajan valovirta laskee alle 30 prosenttiin sen alkuperäisestä arvosta. LED-lampuissa valovirta putoaa 70 prosenttiin alkuperäisestä arvosta sen käyttöiän lopussa. LED-lampun ei pitäisi lämmetä ja yli 70 asteen lämpötilat alentavat LED-lampun käyttöikää. Korkeampi lämpötila voi johtua huonosta lampun rakenteesta, mutta myös sopimattomasta sijoittelusta. Älä esimerkiksi käytä LED-lampun ja toisen lampun yhdistelmää saman varjostimen alla.


On myös hyvä selvittää, onko ilmoitettu valovirta käytettävissä heti vai vähitellen. LED-lamput tarjoavat täyden valonvirran välittömästi. Sitä vastoin pienikokoiset loistelamput tarvitsevat muutaman minuutin täyden valotehon aikaansaamiseksi. Siksi kompaktit loistelamput eivät sovi huoneisiin, joissa kytket virran päälle ja pois päältä usein. Toistuva päälle / pois kytkeminen lyhentää myös merkittävästi näiden hehkulamppujen käyttöikää.

 
Valaistuksen voimakkuus 
  
Valaistusvoimakkuus on valovirta pinta-alayksikköä kohti ja riippuu valonlähteen valovirrasta, valonsäteen kulmasta sekä mitatusta etäisyydestä. Kyseessä on erittäin tärkeä yksikkö, joka voidaan mitata helposti luksimittarilla. Kodin huoneiden valovoiman arvot on lueteltu seuraavassa taulukossa:
 
Huoneen, tehtävän tai toiminnan tyyppi
Valovoima (lx)
 Portaikko 30
 Käytävä 70 
 Kylpyhuone, wc 150 
 Keittö, olohuone and ruokasali 250 - 350 
 Lukeminen, kirjoitus, pienimuotoinen työskentely 500 
 

Valaistusyksikkö lux (lx) on yksikkö, jonka valaisin tuottaa 1m²: n alueelle. Valon voimakkuus määräytyy myös valonlähteen etäisyydestä (mitä pidempi etäisyys, sitä enemmän lumeneita tarvitaan) ja valonsäteiden kulmasta / suunnasta (mitä pienempi valonsäteen kulma, sitä heikompi valaistus). Valonlähdettä ostettaessa on suositeltavaa selvittää polttimessa ilmoitettujen lumenien (lm) lukumäärä. Lumenien lukumäärä on valovirran yksikkö, joka ilmaisee valon määrän, jonka valonlähde lähettää kaikkiin suuntiin yhdessä sekunnissa.

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i