Mitä ovat kylpyhuoneen turva-alueet? | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Mitä ovat kylpyhuoneen turva-alueet?

Kylpyhuonevalaistus
Odpověděl:
KaroliinaKaroliina

Vastaus:

Siellä missä sähkö ja kosteus kohtaavat on oltava erityisen varovainen. Turvallisuussyistä on olemassa erityisiä säännöksiä, jotka eliminoivat riskit ja estävät onnettomuudet.

Kylpyhuoneessa on ylimääräistä kosteutta, joten kun valitset kylpyhuoneen valaisinta, älä valitse vain muotoilua, vaan kiinnitä huomiota myös valaisimessa käytettyyn materiaaliin. Valaisimien peltiosat syöpyvät ajan kuluessa, minkä vuoksi kannattaa välttää halpojen valojen ostamista ja kysyä myymälästä korkealaatuisista seoksista, modernista lasista tai muovista valmistetuista valoista.


Vaarallisuudesta riippuen mahdollisesti vaaralliset tilat jaetaan kylpyhuoneissa ja suihkukaapeissa vyöhykkeisiin:
 
Vyöhyke 0
 
Sisältää kylpyammeen tai suihkukaapin sisätilan - esimerkki voi olla vedenalainen valaistus. Alueessa on sallittua käyttää laitteita ja valoja, joiden suojajännite on enintään 12 volttia ja jotka voidaan asentaa kylpyammeen sisälle. Ne on varustettava vähintään IP X7 -suojausluokalla.
 
 
Vyöhyke 1

Sisältää seinät ja katon kylpyammeen ja suihkukaapin yläpuolella suihkupään kiinnityskorkeuteen tai vähintään 225 cm:n korkeuteen lattiasta. Valaisimissa on oltava vähintään IPX5-suojausluokka (suoja roiskeilta). Tälle alueelle on sallittua asentaa joitakin sähkölaitteita (vedenlämmittimet, poreamme, valot jne.).
 
 
Vyöhyke 2
 

Sisältää seinät ja katon vyöhykkeen 1 ympärillä enintään kolme metriä lattiasta ja 60 cm vaaka-akselilla. Valaisimissa on oltava IPX4-suojausluokka, mukaan lukien kaikki pesualtaan yläpuolelle sijoitetut valot. Esimerkiksi valot, kylpyhuoneen tuulettimet, vedenlämmittimet, suihkupumput ja laitteet poreammeille voidaan asentaa tähän.

 
Vyöhyke 3 
 
Tähän vyöhykkeeseen voidaan asentaa 230-jännitteinen pistorasia automaattisella virransyötön katkaisulla käyttämällä virtasuojainta, jonka nimellinen purkausvirta on enintään 30 mA. Tähän vyöhykkeeseen voit asentaa vakiovalot, joiden suojausluokka on IP20.
 
 
Bezpečnostní zóny v koupelně

 

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i