Aurinkopaneelit – niiden sijoitusvaihtoehdot | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Aurinkopaneelit – niiden sijoitusvaihtoehdot

Uutiset ja ilmoitukset

Karoliina

Aurinkopaneelien sijoittelulla on tärkeä vaikutus niiden suorituskykyyn. Mutta aurinkosähkön asentamiseen on monia vaihtoehtoja.

Äskettäisissä aurinkopaneeleja koskevissa artikkeleissamme kirjoitimme perustiedoista, ja seuraavassa selitimme erot yksikiteisten ja monikiteisten tyyppien välillä. Tänään tarkastelemme muita peruskysymyksiä aurinkopaneeleista, ja mahdollisuutta sijoittaa niitä perhe- ja kerrostaloihin tai niiden lähelle.

Katto

Yleisin ja samalla erittäin toimiva ratkaisu aurinkopaneelien laittamiseen on katto. Tällaisessa asennuksessa kahdella tärkeällä parametrilla on rooli parhaassa mahdollisessa suorituskyvyssä: paneelien suuntaus pääpisteisiin (paras ratkaisu korkeimpaan tehokkuuteen on suunnata etelään ) ja katon kaltevuus.


Yleensä paneeli tulee altistaa auringonvalolle mahdollisimman kohtisuoraan. Ihanteellinen vaihtoehto on etelään päin oleva katto, jonka kaltevuus on 25–38 astetta. Tehohäviöt ovat kuitenkin minimaaliset noin 60 asteen kaltevuudessa. Vaihtoehto eteläpuolelle on aurinkosähkön suuntaus kaakkoon tai lounaaseen. Näissä muunnelmissa eteläiseen verrattuna on kuitenkin otettava huomioon suorituskyvyn heikkeneminen, joka vaihtelee noin 5-10 prosentin välillä. Mikäli päätät asentaa paneelit länteen tai itään, niiden potentiaalisen tehon menetys on jopa 20 % verrattuna etelään suuntautuviin. Tätä laskua on mahdollista lieventää suurentamalla tehoa, sijoittamalla paneelit sekä länsi- että itäpuolelle yhtä aikaa tai nostamalla niitä etelään. Vältä pohjoista kaikissa muodoissaan (pohjoinen, luoteis, koillinen) valitessasi pääpisteitä.


Aurinkosähköpaneelien asennus vaihtelee viisto- (satula-) ja tasaisten kattojen välillä. Viistoissa ne voidaan asentaa sekä kattopäällysteeseen. Vältä vaakasuoraa asennusta tasaisille - tällaisissa tapauksissa voi olla jopa 10 % tehohäviö. Ratkaisu on käyttää tukirakennetta, jonka päälle voit sijoittaa paneelit haluttuun kaltevuuteen ja suuntaan. Nostaminen ja siten tukirakenteen käyttö tulee tapahtua joka tapauksessa, jos katon kaltevuus on alle 15 astetta.


Jos kattosi on todella epätyypillinen tai sen kantavuus ei salli aurinkopaneelien asentamista, älä huoli. On olemassa vaihtoehtoja, jotka näytämme alla.

Autotallit ja parvekkeet

Toinen vaihtoehto aurinkopaneelien sijoittaminen on autotalli. Tässä tapauksessa sinun on pohdittava esteettistä puolta. Vaihtoehtoinen sopiva erityisesti kerrostaloissa on aurinkosähköjen sijoittaminen parvekkeelle. Se voi olla muodossa esimerkiksi markiisi, joka varjostaa miellyttävästi asunnon sisätilat kesällä. Samalla talvella, kun aurinko on matalammalla, se ei estä auringonvaloa pääsemästä kotiin.


Kiinteistöt

Aurinkopaneelien sijoittaminen tilalle on myös usein käytetty tapa. Niiden suuri etu on siinä, että ne voidaan ohjata sopivimpaan pääpisteeseen (etelään), mikä maksimoi niiden suorituskyvyn. On kuitenkin varauduttava siihen, että sähköenergia on jaettava kohdesijaintiin (taloon). Karkaistuilla pinnoilla paneelit voidaan sijoittaa juuri maanpinnan yläpuolelle, nurmituille se on välttämätöntä käyttää tukirakennetta. Tämä on siksi, että lisääntyvä kasvillisuus ei varjostaisi aurinkopaneeleja ja aiheuttaisi tehohäviöitä.

Muut vaihtoehdot

Jos mikään aurinkopaneelien sijoitusvaihtoehdoista ei sovi sinulle, ei hätää. On olemassa muitakin vaihtoehtoja, joita voit harkita. Voit esimerkiksi käyttää muita rakennuksia lähellä kotiasi, kuten navettaa, autotallia, pergolaa tai aitaa. Tässä tapauksessa voit jakaa sähkövirran kotisi kanssa. Lisäksi on olemassa harvinaisempia, mutta toimivia vaihtoehtoja, kuten aurinkopaneelien sijoittaminen aitoihin tai huvimajaan.

Viimeinen vinkki: Varmista, ettei mikään estä auringonvalon pääsyä aurinkopaneeleihisi. Tarkista, etteivät oksat, kattoikkunat, ukkosenjohtimet, savupiiput tai muut esineet estä auringonsäteiden kulkua.

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

LIITTYVÄT tuotteet

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i