Kuinka valita lastenhuoneen valaisin | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Kuinka valita lastenhuoneen valaisin

Lastenhuoneen valaistus
Odpověděl:
KaroliinaKaroliina

Vastaus:

Lastenhuoneen valaisimessa tulisi olla joustava varsi, jotta lapsi voi säätää valonsäteen kulmaa tarpeen mukaan.

Kun ostat valaisimen lasten huoneeseen, on syytä muistaa, että lapsi saattaa viettää koko päivän huoneessa tekemällä erilaisia aktiviteetteja, joten valaistus tulisi valita sitä vastaavaksi.


      
 
 
Lamppu ei saa häikäistä lasta


Lastenhuoneen keskelle kannattaa sijoittaa kattovalaisin tai kattokruunu (voit lukea lisää artikkelista Kuinka valita lastenhuoneen kattokruunu), mutta yhtä tärkeää on myös valaista työpöytä ja tila sängyn vieressä. Emme suosittele lattiavalaisimien tai muiden pitkiä kaapeleita sisältävien valaisimien ostamista, sillä lapsi saattaa kompastua astuessaan niiden yli. Tämän takia huoneessa kannattaa käyttää seinävaloja ja pöytävalaisimia, jotka ovatkin sopivimmat lasten huoneen valaisimet. Voit siirtää niitä vapaasti pöydällä ja muuttaa siten valon suuntaa ja voimakkuutta. Arvostat erityisesti tällaisten lamppujen mukavuutta kirjoittaessasi. Varjostamisen välttämiseksi oikeakätisen tulisi olla lamppu vasemmalla puolella ja päinvastoin vasenkätinen pöydän oikealla puolella. Sinun on myös varmistettava, että lamppu ei häikäise lasta. Lampussa on oltava läpinäkymätön lampunvarjostin ja polttimo ei saa kuumentaa valaisimen pintaa.  Lampun korkeuden suhteen on suositeltavaa, että valo valaisee työpöydän noin 30 cm:n korkeudesta (riippuen lapsen korkeudesta) ja tulokulman tulisi olla 60–70 asteen välillä. Suosittelemme, että lapsi voi säätää säteen kulmaa tarpeen mukaan. Siksi kannattaa hankkia lasten valaisimia joustavalla varrella.
 
     
 
Verkkokaupassamme on valittavana erimuotoisia  ja -värisiä lastenhuoneen valaisimia. Voit valita yksinkertaisen mallin valaisimesta tai lampun, joka jäljittelee jonkin eläimen muotoa. Lisäksi valaisimien valintaperusteet ovat samat myös kattovalaisimille ja kattokruunuille, jolloin teet lastenhuoneen sisutuksesta yhtenäisen.
 

Lastenhuoneen valaisimen ohella ostat todennäköisesti myös polttimon, joka ruuvataan lamppuun. Sopivimmat ovat LED-polttimot. Syynä on se, että ne ovat energiatehokkaita ja tuottavat eri värejä. Valitse niistä polttimoista, joiden kirkkaus on riittävä. Suositeltava valaistusvoimakkuus kirjoittamiseen on 500 lx (voit lukea siitä lisää artikkelista Kuinka voimakkaan polttimon tarvitsen?).

Ja lopuksi vielä kaksi neuvoa: Lampun on seisottava tukevalle ja tasaiselle pinnalle, jotta se ei putoa. Olisi myös hyvä, että valaisimen kanssa kanssa loistaa toinen valo. Tämä estää terävän valon syntymisen, mikä johtaa silmien väsymiseen.

 
     
 

Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i