Valaise tie autolle vieraita ja itseäsi varten | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Valaise tie autolle vieraita ja itseäsi varten

Uutiset ja ilmoitukset

Karoliina

Ajotie autotalliin, puutarhapolulle tai talon sisäänkäyntiin. Sinun täytyy valaista kulkuväylä kaikkialla. Valitse omiin tarpeisiisi sopiva ulkovalaistus.

Seisotko keskellä puutarhaasi tai talosi edessä ja ajattelet, että sinun pitäisi parantaa sitä jotenkin? Sitten olet klikannut oikeaa artikkelia. Päivällä ulkovaloilla on koristeellisempi rooli, mutta pimeän tullen niillä on maaginen kyky muuttaa ulkotilat paikaksi, mikä muistuttaa yläpuolella kimaltelevaa yötaivasta. Seuraavissa kappaleissa annamme arvokkaita neuvoja siitä, miten voit saavuttaa tämän lopputuloksen.

Tee valinta ulkotiloihin sopivaksi

Voi tuntua itsestään selvältä, mutta aivan kuten jokainen meistä on erilainen, niin ovat myös talojemme ulkoalueet. Joten yksinkertaisin neuvo on: Valitse makusi mukaan. Voit aloittaa sisältä, sillä huoneet heijastavat makuasi ja tyyliäsi. Jos ne tuntuvat viihtyisiltä, etkä suunnittele suuria sisustusmuutoksia, noudata samaa tyyliä ulkonakin. Luonnollisesti ulkotilat vaativat hieman erilaisia parametreja valojen toimivuudelle. Voit myös ajatella valojen käytännöllisyyttä. Onko sinulla puutarha täynnä polkuja uima-altaan ja kukkapenkin välillä? Sitten voi olla kotoista lisätä LED- tai aurinkokennovalaistus, jotta voit kävellä alueiden läpi mukavasti ja turvallisesti yöllä. Onko sinulla kapea autotalli ja leveähkö auto, joten pysäköiminen ei ole aina niin helppoa? Useat ajotiellä olevat valot ovat käteviä. Suosittelemme laatimaan lyhyen suunnitelman siitä, mitä tarvitset ulkovalaistuksestasi. Oletko valmis? Jatketaan.


IP-suojaus, tuulen- ja sateenkestävyys

Toisin kuin ystävänsä, sisävalot, ulkovalot tarvitsevat korkeamman suojan. Näin mikään luonnon mielenilmaus ei uhkaa niitä. Ja miten tunnistamme riittävän suojan ulkoisilta vaikutuksilta? Löydämme sen lyhenteellä IP-suojaus ja suojaustaso määräytyy kahdella numerolla nimen jälkeen. Lisätietoa IP-suojauksesta löydät täällä.

Tekninen ikkuna – anturit, aurinko- ja LED-valot 

Ennen kuin puhumme yksittäisistä valotyypeistä ajotietä tai polkuja varten, tutustumme pian niihin liittyviin teknologioihin. Anturilla varustettu valo soveltuu juuri paikkoihin, joista puhumme. Etuoven tai jalkakäytävien edessä olevat tilat ovat juuri niitä paikkoja, joihin anturivalot sopivat täydellisesti, sillä ne syttyvät heti havaittuaan ympäröivän liikkeen. Kun vierailijat tulevat luoksesi, sinun ei tarvitse huolehtia katkaisimen löytämisestä pimeässä. Nämä valot ovat myös taloudellisia, johtuen niiden luonteesta – ne syttyvät vain tarvittaessa. Voit lukea lisää anturivaloista täältä.

Kun puhutaan taloudesta ja ekologiasta, meidän ei tule unohtaa aurinkokennovalaisimia. Päivän aikana ne keräävät auringonsäteistä energiaa muuttaen sen valoksi illalla ja yöllä. Ostat ne ja etkä maksa enää sähköstä, et sitten penniäkään. Tiedät kaiken aurinkokennovaloista luettuasi artikkelin.

Perinteiseen valaistukseen verrattuna säästät myös huomattavasti rahaa ostamalla LED-tekniikalla varustettuja valaisimia. Ja usko meitä, ne ovat toimivat kuin uudet pitkään.

Ajotien valaistus

Kun valitset ajotievalaistusta, pidä mielessä yksi perussääntö: sitä ei tarvitse tehdä Las Vegasin kasinon julkisivun kaltaiseksi. Vain muutama valo riittää turvaamaan turvallisen ajon autotalliin. Lisäksi talosi edessä olevien ulkotilojen tyylikkäästä ulkonäöstä tinkimättä.

Millaiset valot kannattaa valita ajotielle?

Jos ajotie ei ole pitkä, tarvitset vain ulkoseinävalaistuksen. Tällaisille poluille on älykäs ratkaisu varmasti - ja etuna on, että Valomaniassa voit valita todella laajasta valikoimasta eri tyylejä ja malleja. Vilkaise tätä.

Lamppu ja valonheittimet soveltuvat erinomaisesti pidemmille ajoteille. Valonheittimille  on ominaista korkea valovoima, lamppujen etuna on sen sijaan kaunis muotoilu. Suosittelemme sijoittamaan molemmat valotyypit useiden metrien etäisyydelle toisistaan. Ja jos tiellä on este, jota haluat välttää, aseta valonlähde sen viereen.

Ja lopuksi, ajotien valot ovat avain polun valaistukseen. Koska ne on kiinnitetty maahan. Kaikista tavoista, joilla ajotieltä voidaan valaista, tämä on ehdottomasti nykyaikaisin.


Puutarhan valaistus

Täysin erilainen ulkotila, mutta silti puutarhan polkujen valaistus on monella tapaa samanlainen kuin ajotien. Tässä pätee myös se, että perusratkaisu lyhyemmille ja pidemmille poluille talon lähellä voi olla seinävalaisimet.

Mutta suuret puutarhat vaativat enemmän. Valonheittimet soveltuvat suurten puutarhatilojen valaisemiseen, joiden ansiosta voit pelata myöhään iltaan perheen jalkapallo-ottelun nurmikolla. Turvallisuussyistä ne kannattaa sijoittaa myös uima-altaan ympärille.

Jos katsot pitemmälle käytännöllisyydestä (ja ajattelet, että puutarhan tulee näyttää täydelliseltä), niin meillä on laaja valikoima puutarhavalaisimia sinulle.


Talon sisäänkäyntialueiden valaistus

Älä unohda toista tärkeää osaa ulkotilasta. Sisäänkäynti taloon luo ensivaikutelman. Kohtuullisempi valinta kuistille on ostaa klassinen seinä- tai kattovalaisin.

Rohkeampi mutta kaunis versio on riipuskattovalaisin, joka antaa talosi etuosalle todella erottuva ilme. Ja ole vielä luovempi. Anna myös talonumeron loistaa. 


Autor článku:

Karoliina
Karoliina Asiakaspalveluasiantuntija

Karoliina ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, vaan myös modernin LED-valaistuksen harrastaja. Hänen artikkeleissaan neuvotaan kuinka voit säästää sähköä tai kuinka valitset oikean hehkulampun. Hän antaa sinulle myös vinkkejä talon ja puutarhan perusteelliseen valaisemiseen.

Kysy mitä vain

Karoliina

Autamme sinua valinnassasi sekä kaikissa teknisissä ongelmissa.

(09) 42722263 (ma-pe, 7:00-15:30).

Kysy
 
 
 
 

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i