Huoneet - KEMAR | Valomania
Levý banner
Pravý banner
Valikko


0 0,00
99 lisää ilmaiseen toimitukseen
Kategoria

Huoneet - KEMAR

Myydyimmät

Viikon parhaat diilit

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Uudet tuotteet

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Kategorian kuvaus

Oikeanlaista valaistusta tilaan kuin tilaan, myös ulos. Tutustu valikoimaamme!


Etsitkö valaistusta johonkin tiettyyn tilaan sisälle tai ulos? Nyt löydät tarvitsemasi valaisimet pelkästään huoneen tai tilan perusteella. Meillä on laaja ja monipuolinen valikoima valaisimia ja valaistusratkaisuja jokaiseen kodin tilaan. Meiltä löydät myös valot autoon, ulkoalueelle, työpaikalle, toimistoon ja jopa teollisuuteen.


Valaistussuunnittelu 


Lähtökohta on suunnittelu, jossa kartoitetaan tarpeet, valaisimien määrä ja tila. Millaista tunnelmaa haetaan? Mitä tilassa tehdään? LED-valaistus on tätä päivää, sillä ne säästävät energiaa, kestävät pitkään ja ovat tehokkaita. Ne ovat myös turvallisempia käytössä. Niitä ei käytetä vain kotona. LED-valaistus mökille tai LED-valaistus autotalliin on monen valinta. Yhä useampi haluaa omat LED-valot autoon sisälle. Nykyaikaiset LED-valot on mahdollista saada kaikissa värilämpötiloissa ja värintoisto-ominaisuuksin.

 

Valaistusvoimakkuus kuvaa tietylle pinta-alalle lankeavaa valovirran määrää. Valaistusvoimakkuus ilmoitetaan valaistusvoimakkuusarvoina eli lukseina (lux). Eri tiloihin on erilaiset suositukset. 


Valaistus kuntoon


Nyrkkisääntönä: mitä tarkempaa työtä tehdään, sitä enemmän tarvitaan valoa. Tilojen yleisvalaistus on 250–300 luksia, kun taas kirjoittamiseen, lukemiseen ja tietokoneella työskentelyyn valaistuksen olisi hyvä olla 500 luksia. Tarkkuutta vaativissa puuhissa tarvitaan kunnon valaistusta ja siksi esimerkiksi keittiön valaistus on oltava hyvä. Olohuoneen valaistus on tunnelmallisempi ja valaistusvoimakkuus on tällöin pienempi. Lukupisteellä on aina oltava enemmän valoa. Saunan valaistus on tunnelmallinen ja riippuu omista mieltymyksistä. 


Esimerkkejä valaistusvoimakkuuksista eri tiloissa:

Tila                                                                Valaistusvoimakkuus (lux)

Valaistus keittiö, työtasot                                300–500

Valaistus keittiö, ruokapöytä                               0–500

Valaistus olohuone                                         100–200

Valaistus olohuone, lukuvalaistus                   300–500

Valaistus lastenhuone                                     100–200

Valaistus lastenhuone kirjoituspöytä               300–500

Valaistus sauna                                              Tunnelmavalaistus

Valaistus wc                                                    200

Valaistus työhuone                                         300–500


Näin ollen lukupisteelle tarvitaan 300–500 luksia, kun taas ulkotiloihin, sisäänkäynnille, katokselle ja kulkureiteille riittää 20–30 luksia. 200 on hyvä WC-valaistusvoimakkuus. Sisävalaistusstandardi määrittelee sisätyötilojen valaistusvaatimukset eli millainen valaistus työpaikalla tulee olla. Ne kannattaa tarkistaa erikseen. Muuten edellä mainitut valaistusvoimakkuusluvut ovat suosituksia hyväksi havaittuihin valaistustasoihin. Asukkaiden omat mieltymykset määrittelevät lopullisen valaistusvoimakkuuden. 


Valaistus toimistotyössä ja kotitoimiston valaistus


Yhä useampi työskentelee nykyisin myös kotona etätöissä. Kotitoimiston valaistus kannattaa olla tasainen ja hyvä, aivan niin kuin valaistus toimistotyössä. Valon on oltava oikeassa paikassa, työskentelyalueella. Etätöitä tehdään lähes aina tietokoneella ja siinä ollaan pitkiä aikoja näytön äärellä. Se on kotona tehtävää toimistotyötä. 


Himmennettävien valojen ja kotiautomaation avulla valaistus saadaan helposti säädettyä sopivaksi. Kuitenkin tilojen valaistuksen maksimitaso on oltava riittävä kaikkiin tilanteisiin. Hyvää ja asianmukaista valaistusta tarvitaan, jotta kaikissa tiloissa on oikeanlainen valaistus tilanteen mukaan. 


Lastenhuoneen valaistus


Lastenhuoneen valaistuksessa on hyvä ottaa huomioon samat asiat kuin muiden huoneiden osalta. Ainoastaan lastenhuoneen valaisin (LED) voi olla mitä mielikuvituksellisin. Nykyisin tarjolla on monipuolinen valikoima erilaisia vaihtoehtoja, värejä ja hahmoja. Kurkkaa värikäs valikoimamme erilaisia lastenhuoneen valaisimia.


Tutustu monipuoliseen valikoimaamme huone huoneelta! Suunnittele valaistus ulos puutarhaan tai vaikka toimistoon!

Banner patička

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietoja henkilötietojen käsittelystä. i